Studiebesök på tekniska muséet och DN:s mediecenter

Imorgon tisdag, 19/2, åker jag till Stockholm för studiebesök på Tekniska museets studio, där de tar emot skolklasser som får göra tidning, radio eller TV under en dag.

Tidning under produktion i Studion. Foto: Jonas Berggren. Bild: http://www.tekniskamuseet.se/1/220.html

Uppdrag Tidning (max 10 elever)

Tidningsredaktionen består bl a av chefsredaktör, bildredaktör, reportrar och krönikör. Eleverna arbetar i programmet InDesign med riktiga tidningsmallar. Reportrarna söker nyheter på TT och genom andra källor, skriver artiklarna med sina egna ord och får själva fotografera och illustrera till artiklarna. Slutprodukten blir en fyrasidig dagstidning. Källa: http://www.tekniskamuseet.se/1/213.html

Dagen efter besöker jag DN:s mediecenter för att kolla hur de jobbar med besökande skolklasser. I samband med besöket får skolklasser prova på att göra tidning:

Bakom rubrikerna på DN:s mediecenter. Bild: http://mediecenter.dn.se/studiebesok/

Med den senaste redigeringstekniken får sedan besökarna göra sina egna tidningssidor, webbsidor och webb-TV. Med under hela besöket finns en medieguide som tar hand om klassen. Källa: http://mediecenter.dn.se/studiebesok/

Jag hoppas kunna ta med idéer och arbetssätt som kan anpassas till våra förutsättningar här i Värmland med våra 10 laptops och Open Source programmen Scribus och Libre office.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s